Разнообразете ежедневието си със сгъване на салфетки от каталога на JOLI. 

Една от най-приятната част от ежедневието е когато семейството се събере за вечеря след дълъг и изморителен ден или когато се събираме с приятели да отпразнуваме някое важно събитие. Превърнете подготвянето на масата в истинско приключение с нашите 4 примера за лесно сгъване на хартиени салфетки за приборите. За ваше улеснение работното елфче на JOLI ще Ви демонстрира последователността при сгъването на салфетките. Тя много се труди и се надява демонстрацията да е от полза.

Видео за сгъване на салфетки

Изгледайте видеото примера на JOLI за лесно справяне със сгъването на салфетки за вашата трапеза. За демонстрацията са използвани Boutique Premium Napkins. Приятно гледане.

JOLI червени салфетки за сгъване
JOLI зелени салфетки за сгъване
JOLI лилави салфетки за сгъване
JOLI оранжеви салфетки за сгъване

Начини и за сгъване на салфетките

За да помогнем допълнително да се справите със сгъването на хартиените салфетки, към видеото ще прибавим и подробни инструкции с цел 100% вероятност за успех. Не забравяйте, че най важното е да се забавлявате докато сгъвате, а и на нашето елфче му трябваха няколко опита за да се справи.

Сгъвка на салфетки 1 – Диамант

Сгъване на салфетки

На диамант оприличаваме първата, червена салфетка в нашето видео. Взимате една хартиена салфетка и я поставяте на равна плоскост. След това хващате един пласт от нея и го сгъвате по диагонал така че между този пласт и края на салфетката има около един пръст разстояние. Повторете тази стъпка и със следващите два пласта от същата страна.

После обърнете салфетката наобратно, изберете си един ъгъл от другия диагонал и го прегънете на грубо 2/3 от площта на салфетката. При сгъването триъгълниците, които направихме в началото ще образуват джобчета. Хванете противоположния ъгъл и го подпъхнете в най-крайното джобче на сгънатата салфетка. След това леко загладете произведението с пръсти, обърнете го наобратно и сте готови – вече може да слагате приборите. Едно, две, три, готови сме.

Сгъвка на салфетки 2 – Сладоледена фунийка

Лесно сгъване на салфетки

Втората сгъвка ни прилича на сладоледена фунийка. Поставяте салфетката на маста, хващате най-горния пласт за ъгълчето и го прегъвате по диагонал по цялата дължина на салфетката. Връщате слоя обратно и прегъвате само крайчето, след което прегъвате още два пъти по-същото направление. Сгъвката трябва да вземе място от грубо 2/3. Повторете същото действие и със следващите два пласта, но в началото не прегъвайте диагонала чак до края. Ако сте действали правилно, салфетката трябва да е образувала стъпаловидна структура.

После обърнете салфетката наобратно, и прегънете двата края от другия диагонал до средата. Загладете салфетката с пръсти, обърнете я последно и сте готови – имате образувано и джобче за приборите.

Сгъвка на салфетки 3 – Правоъгълна с 3 джоба

Начини за сгъване на салфетки

Може би това е една от най-стилните сгъвки на салфетка от изброените. Поставяте салфетката, отново хващате единия пласт в края и го прегъвате по диагонал. Повтаряте действието и със следващите два пласта от същата страна като между прегънатите пластове трябва да има около един пръст разстояние. След това подпъхвате края на сгънатите пластове под предходния – третата сгъвка отива под втората, а втората под първата.

Последно, обръщате салфетката и я прегъвате на правоъгълник, разгъвате правоъгълника и всяка половинка прегъвате отново на две. Обръщате салфетката и сте готови – имате три джобчета за прибори – лъжица, вилица и нож.

Сгъвка на салфетки 4 – Правоъгълна с 1 джоб

Идеи за сгъване на салфетки

Инструкцията в началото си прилича с тази при втората сгъвка- взимате горния пласт и го прегъвате наполовина по диагонал. Връщате слоя обратно и прегъвате само крайчето, след което прегъвате още три пъти в същата посока с по един пръст на прегъване. Хващате края на втория слой на салфетката и го прегъвате до половината диагонал, връщате го обратно, сгъвате ъгълчето и след това още два пъти по един пръст докато не попадне върху първия сгънат слой. Обръщате салфетката и я прегъвате наполовина, а всяка половина още веднъж навътре и обръщате отново. Получихте сгъната салфетка с един джоб за прибори.

Сгъване на салфетки със семейство и приятели

Не забравяйте, никой не е професионалист и салфетките не трябва да са сгънати перфектно. Най-важното е да се забавлявате заедно.

Екипът на JOLI ви желае приятно сгъване